Predstavljen projekt »WEB stečajevi«

vjesnik_20012007.jpgZAGBEB - U Vladi je u petak predstavljen projekt Visoki trgovački sud RH "web stečajevi", koji bi trebao osigurati transparentnost stečajnih postupaka, a potencijalnim kupeima u Hrvatskoj i inozemstvu omogućiti jednostavan pristup podacima o stečajnoj imovini koja se prodaje.

Riječ je o specijaliziranoj dvojezičnoj (hrvatski i engleski) intemetskoj stranici, koja prati stečajne postupke koji se vode pred svim trgovačkim sudovima. Stranica nudi pregled stečajnih propisa, podatke o stečajnim sucima i upraviteljima, te fotografije, zemljišne izvatke i procjenu imovine koja se prodaje u stečaju.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin ocijenila je da je riječ o još jednop koraku u reformi pravosuđa i prevenciji korupcije, kroz stvaranje učinkovitije i transparentnije javne uprave. Naglasila je da je projekt nastao u suradnji Ministarstva i nevladine organizacije Sudačka mreža, te da nije opteretio državni proračun. Predsjednik Visokoga trgovačkog suda Sretan šimac naglasio je da je riječ o »u svijetu jedinstvenom projektu, koji je u potpunosti osmislila i provela domaća pamet«. (Hina)

Vjesnik, 20.01.2007.

Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
 
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?