Projekt "Web stranice sudova" omogućava pregled informacija o svim županijskim, općinskim, trgovačkim i prekršajnim sudovima u RH. Svaki sud u sklopu ovog projekta ima svoju web stranicu koja sadrži općenite podatke: kontakt, podaci suda i odjela unutar suda, vrijeme primanja stranaka, lista sudaca i sudskih službenika, informacije o neposredno nadležnom žalbenom sudu, fotografije te tlocrt zgrade suda.

Pretraga sudova vrši se uz pomoć pregledne interaktivne karte  putem koje se jednostavno pronalazi predmetni sud korisnikova interesa ili se pretraživanje može vršiti jednostavnim upisom u tražilicu. S obzirom da su podaci objavljeni na web stranici svakog suda promjenjivog karaktera, kontaktiranjem sudova periodično se vrši ažuriranje podataka.

Projekt je omogućio veću transparentnost podataka, a putem njega smo također uspostavili potreban preduvjet za jedinstveni unos podataka i prikaza web stranica na nacionalnoj razini, u skladu sa antikorupcijskim mjerama i akcijskim planom European Judicial Network.

Pretraga sudova

Naziv / adresa suda
Vrsta suda