Novim projektima povećat će se transparentnost policije

48uep6bbphidvals|335
48uep6bbph|2030E0C0CMS_dokumenti|Text0
potpisivanje MOU.pngZAGREB - Ugovor o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova i nevladine udruge Sudačka mreža potpisan je u utorak u prostorijama MUP-a u Zagrebu. Ugovorom u realizaciju kreću projekti »Digitalizacija uputa i naputaka za rad policije« i »On-line policijske postaje«, a glavni cilj projekta je stvaranje djelotvornih mehanizama koji će unaprijediti odnose između MUP-a i nevladinog sektora u Hrvatskoj.

Ugovor je potpisao ministar Tomislav Karamarko i predsjednik Udruge Dražen Komarica, a potpisivanju je nazočila i nizozemska veleposlanica u Hrvatskoj Nienke Trooster. Prema riječima Dražena Komarice, Udruga je uz pomoć nizozemske vlade za projekt uspjela osigurati 470.000 eura. U sklopu projekta koji će se realizirati idućih godinu dana, na novom internetskom portalu bit će objavljene informacije koje će besplatno biti dostupne svim građanima, a u sklopu »On-line policijske postaje « građani će moći dobiti sve informacije o policijskim postajama.

Projekt »Digitalizacija uputa i naputaka za rad policije« pomoći će pak svim djelatnicima MUP-a da na brz način dođu do informacija potrebnih za svakodnevni rad. Ministar Karamarko rekao je kako je riječ o projektu koji je praktičan, koristan i primjenjiv. [Anita Končar]

Vjesnik, 21.09.2009.

Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
 
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?