Predstavljeni projekti MUP-a i Sudačke mreže

mup.bmpPrezentaciji projekata prisustvovali su glavni ravnatelj policije, Oliver Grbić, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u RH,  Stella Ronner-Grubačić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić, te predsjednik Sudačke mreže Dražen Komarica.

-„Izvješće Europske komisije o napretku Hrvatske u pregovorima ustanovilo je da manjka suradnje između nevladinog sektora i državnog sektora. Ovaj projekt primjer je kako ta suradnja može teći i na koji način se može odvijati.“- istaknuo je Dražen Komarica, predsjednik Sudačke mreže.

Projekt „On-line policijske postaje“ predstavlja moderan i direktan pristup informacijama o policijskim postajama i policijskim službenicima u čitavoj zemlji. Tako će građani putem Interneta moći, u svega par minuta, naći sve potrebne informacije o policijskim postajama, njihovim djelatnicima, kontakt policajcima kao i brojevima telefona putem kojih mogu stupiti u kontakt sa njima. Na taj način rad policije postaje transparentniji, a građanima se omogućava brži i jednostavniji način dolaska do njima važnih informacija. Također putem ovog projekta građani će na jednom mjestu moći dobiti podatke iz pravosuđa i policije. Iako je glavni cilj ovoga projekta približiti rad policije građanima i olakšati im pristup informacijama o njihovom radu, ovim projektom olakšat će se i posao policijskih službenika. Građani više neće morati telefonskim putem tražiti ovakve informacije čime će uštedjeti svoje vrijeme, ali i vrijeme policijskih službenika.

Projekt „Digitalizacija uputa i naputaka za rad policije“  pomoći će svim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova da na brz i jednostavan način dođu do informacija koje su im prijeko potrebne za svakodnevno obavljanje zadaća. Ovim projektom policijskim službenicima se olakšava pristup podacima koji su im važni za obavljanje posla, a istovremeno se ostvaruje i značajna ušteda jer se napuci i upute više ne moraju slati u papirnatoj verziji.

Oba projekta ostvarena su uz financijsku pomoć i podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske koja je osim financijske pomoći donirala i računalnu opremu i softverska rješenja izrađena prema vlastitim napucima.

-„Namjera Nizozemske nije blokirati ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i ostvarenje ova dva projekta su potvrda tome. Nizozemska želi da Hrvatska uđe u Europsku uniju, ali da bude potpuno spremna  udovoljiti svim uvjetima i standardima koji se pred nju postave.“- istaknula je veleposlanica Kraljevine Nizozemske u RH, Stella Ronner-Grubačić

Na riječi veleposlanice Stelle Ronner-Grubačić nadovezao se i glavni ravnatelj policije, Oliver Grbić  koji je istaknuo kako: “ Možemo biti ponosni što Hrvatska krupnim koracima napreduje u ostvarivanju svih ključnih pretpostavki za daljnje jačanje demokratizacije društva i ispunjavanju obaveza koje proizlaze iz članstava u Europskoj uniji. Svjesni smo da veliku ulogu u tom procesu igra i temeljita modernizacija djelovanja policije. Provedbom ova dva projekta policija je u svom radu dodatno unaprijedila postojeće radne procese adekvatnim korištenjem informacijske i komunikacijske tehnologije i infrastukture

 

MUP

 


 

Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
Komentari
  Prijavite se ili registrirajte
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?