Web stečaj

48uep6bbphidvals|242
48uep6bbph|2030E0C0CMS_dokumenti|Text0


"Web stečaj" nudi sveobuhvatan pregled stečajnog postupka.

Unutar projekta "Web stečaj" objavljuju se oglasi za prodaju imovine svih stečajnih dužnika u Republici Hrvatskoj. Zahvaljujući "Web stečaju" zainteresirani kupci u svakom trenutku mogu doći do informacija o imovini koja se prodaje, uvjetima i načinima sudjelovanja u dražbi te stečajnom upravitelju koji vodi stečajni postupak. Projekt je realiziran u partnerstvu sa Visokim trgovačkim sudom Republike Hrvatske. Objavom oglasa na internetu omogućen je uvid u postupak dodjeljivanja i vođenja stečajnih postupaka, a pretraživanje po vrsti imovine, trgovačkom sudu na kojem se vodi stečajni postupak, nazivu poduzeća, po imenu stečajnog upravitelja i statusu stečajnog postupka što pruža jednostavan dolazak do podataka koji zanimaju potencijalnog kupca.

Osim pretraživanja oglasa stečajnih postupaka, "Web stečaj" sadržava i popis stečajnih upravitelja koji se nalaze na službenoj listi Ministarstva pravosuđa. Za svakog stečajnog upravitelja kreirana je zasebna internet stranica s njihovim kontakt podacima, pregledom stečajnih postupaka koje su vodili i koje trenutno vode te europskim formatom životopisa.

Edukativna crta Web stečaja ogleda se kroz objavu stručnih radova iz područja stečaja i stečajnog postupka te objavu stečajnog zakona. U suradnji sa Visokim trgovačkim sudom RH svake godine Sudačka mreža objavljuje na svojim stranicama stečajni dio iz Zbornika odluka VTS-a. Sve odluke razvrstane su po pojmovima i člancima stečajnog zakona što omogućava jednostavan i brz pronalazak odluke.

Svi podaci kao i objava oglasa o prodaji stečajne imovine su besplatni, a Sudačka mreža je otvorena za suradnju i primanje sugestija u cilju unapređenja projekta. ( U prilogu možete preuzeti Obrazac za unos Vaših oglasa na našu stranicu, kojeg prilažete uz tekst objavljenog oglasa)

 

Obrazac za dostavu oglasa na WEB stecaj.doc


Svi oglasi koji pristignu nakon 16:30h, bit će objavljeni idući dan, a sve stranke dužne su Sudačkoj Mreži dostaviti ispravnu i pravilno ispunjenu dokumentaciju. Primjer pravilno ispunjenog obrasca nalazi se ispod:


PRIMJER PRAVILNO ISPUNJENOG OBRASCA ZA OGLASE WEB STECAJA.doc
NAPOMENA:  Sudačka Mreža ne preuzima odgovornost za eventualne propuste ili netočnosti nastale usljed neispravno popunjenog web obrasca i  dostavljene dokumentacije potrebne za objavu oglasa od strane stečajnih upravitelja ili drugih posredničkih stranaka, Sudačka Mreža podržava veću vidljivost oglasa putem web stranice.

Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
 
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?