Predstavljen projekt 'Web stečajevi'

dnevnik_stecaj_19012007.jpgU Vladi je danas predstavljen projekt 'Visoki trgovački sud RH - web stečajevi', koji bi trebao osigurati punu transparentnost stečajnih postupaka, a potencijalnim kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu omogućiti jednostavan pristup podacima o stečajnoj imovini koja se prodaje.

Riječ je o specijaliziranoj dvojezičnoj (hrvatski i engleski) internetskoj stranici, koja prati stečajne postupke koji se vode pred svim trgovačkim sudovima u zemlji.

Stranica, među ostalim, nudi pregled stečajnih propisa, podatke o stečajnim sucima i upraviteljima, te fotografije, zemljišne izvatke i procjenu imovine koja se prodaje u stečajnim postupcima.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin ocijenila je da je riječ o još jednom koraku u reformi pravosuđa i prevenciji korupcije, kroz stvaranje učinkovitije i transparentnije javne uprave.

Naglasila je da je projekt nastao u suradnji Ministarstva i nevladine udruge Sudačka mreža, te da nije opteretio državni proračun, budući da su troškovi u cijelosti pokriveni inozemnim donacijama.

Predsjednik Visokoga trgovačkog suda RH Srđan Šimac naglasio je da je riječ o 'u svijetu jedinstvenom projektu, koji je u potpunosti osmislila i provela domaća pamet'.

Šimac očekuje da će predstavljena stranica olakšati prodaju stečajne imovine, za koju će se, drži, ubuduće javljati više potencijalnih kupaca nego do sada.

Idejni tvorac projekta je sudac Visokog trgovačkog suda Mario Vukelić, a tehnički ga je provela Sudačka mreža.

Dnevnik, 19.1.2007.

Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
 
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?