Karamarko: Obnovit ćemo istragu o Brodosplitu

21. listopad 2009.jpg
ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko jučer je potvrdio da je kao ravnatelj SOA-e sudjelovao na sastanku na kojem se razmatrala mogućnost da Drago Maček postane suradnik u istrazi afere »Brodosplit«.
- Ne sjećam se detalja, teško mi je definirati je li se nudio kao pojanik ili suradnik, sad mi je teško o tome pričati nakon tri ili četiri godine. Policija će i u tom predmetu ići temeljito, obnovit ćemo neke naše istražne radnje pa ćemo o tome izvjestiti javnost, kazao je Karamarko jučer na potpisivanju MUP-ovog sporazuma s nevladinom udrugom Sudačka mreža o projektu »On-line policijske postaje«.

Projekte »On-line policijske postaje« i »Digitalizacija uputa i naputaka za rad policije« za potrebe MUP-a napravit će nevladina udruga Sudačka mreža. Ta udruga usko surađuje s Vladom na digitalizaciji uprave, pa je već izradila i internu digitalnu mrežu za suce, pravosudne dužnosnike i sudske službenike. MUP-ove projekte financirat će Nizozemska i Norveška, s tim da donacija Kraljevine Nizozemske iznosi 472 tisuće eura.
- Premda se ne radi o prirodnom partneru, MUP je i na ranijim projektima pokazao otvorenost i sposobnost da surađuje s nevladinim udrugama, rekla je veleposlanica Nizozemske Nienke Trooster.

Novi list, 21.10.2009.
Preuzmi članak
Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
Komentari
  Prijavite se ili registrirajte
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?